Author Archives: Tue

  • 0

MAIL 2 MED SVAR

Category : Uncategorized

Spørgsmål 1:

Kan du mærke en forskel i det faglige niveau efter folkeskolereformen, positiv/negativ?

Jeg synes, at der gennem de sidste fem-ti år har været en stigning i det niveau, som det forventes, at eleverne skal opnå i folkeskolen. kravene er simpelthen blevet højere. Jeg tror, at folkeskolereformen har været et forsøg på at imødegå dette. Jeg mener dog ikke, at reformen i sig selv har løftet elevernes læring og faglige niveau. Helt personligt er jeg sikker på, at jeg ville nå de samme resultater med mine elever også uden reformen – og måske på en mindre presset måde.

Jeg tror, at det høje niveau betyder, at flere elever (dygtige og mindre dygtige), føler sig pressede og stressede. Man skal hele tiden været til 12, og er en fiasko, hvis man får et 7-tal. Er ens karakterer konsekvent lave, vil man, som systemet er nu, være dømt ret meget ude af det fine selskab.

Spørgsmål 2:

Undersøgelser viser at flere og flere elever går ned med stress og diagnoser, tror du det er følge af længere skoledage? (hvad kunne andre årsager være)

Jeg tror, at de lange skoledage, kan være med til at øge skoletræthed hos nogle. Særligt i 7. og 8.klasse, kan det være meget begrænset, hvor stort et udbytte, som eleverne får ud af den sidste time. De er trætte! Og der er lukket for læring. Timen kan tendere ren opbevaring.

Jeg tror ikke, at de lange dage nødvendigvis giver stress – men måske mere skolelede.

Andre årsager: se spg. 1

Spørgsmål 3:

Har skolen siden 2013 opnået målet angående bevægelse i undervisningen?

Nej – ikke hos alle (incl. mig selv). Nogle kollegaer er superdygtige til at få bevægelse med i undervisningen. Jeg tror, at i er en del i overbygningen, for hvem det ikke er muligt/overskueligt, at inddrage bevægelse som andet en “luftepauser” – ikke som en måde at lære på.

Spørgsmål 4:

Fra de børn der har været skoletrætte eller oplevet skolevægring, hvad har man så oplevet fra deres forældres side? Hvad har deres reaktion været?

Skolereformen er kun en del af billedet, når vi har elever med skolevægring. Der kan være rigtig mange andre faktorer også. Men klart, at elever, som har meget store udfordringer i livet, ikke kan overskue 7 timers læring. Det tror jeg bliver helt uoverskueligt for dem. Måske kortere dage, ville være nemmere at komme igennem.

Min personlige oplevelse med forældre til elever som ikke kommer i skole, er mest, at forældrene godt ved, at skolen forsøger at gøre hvad den kan inden for de givne rammer.

Spørgsmål 5:

Hvis du skulle ændre en ting på skolereformen, hvad ville det være?

Åhhh – det er jo et sprængfarligt spørgsmål… jeg kæder personligt reformen sammen med lærernes arbejdstid. So here we go: giv lærerne/skolen dens autonomi tilbage. Dvs. ikke så meget topstyring. Lad lærerne være meget mere med til at definere, hvorledes skolens liv skal indrettes. Forkort den ugentlige skoletid med f.eks tre timer. Lad det være muligt, at nogle af lærernes nuværende timer kan bruges til dobbeltlærerdækning fra f.eks kl.13-14, og lad eleverne slippe for den sidste time.

Spørgsmål 6:

Hvad mener du, skal skolen have kortere eller længere skoledage?

Kortere – men ikke nødvendigvis meget. Sæt f.eks overbygningens timetal ned til 32 timer om ugen.

Spørgsmål 7:

Hvor ligger du ansvaret mener? Hos politikerne på Christiansborg, hos skoleledelsen eller i hjemmet hos forældrene?

Ansvaret ligger på Christiansborg hos nogle politikere, som tænker skole, som en læringsanstalt, hvor der hele tiden skal optimeres. Nej! Det er levende skønne forskellige unger, som også bare skal være børn. Giv plads til at drømme, fejle og være kritisk! Politikerne skal give skolen fred. Ikke flere reformer, konsulenter og smarte optimeringsideer. Dette gælder både på lands- og kommuneplan.

Ansvaret ligger også hos forældre, som jo sætter deres kryds hvert fjerde. De kan jo råbe højt med både deres kryds på stemmesedlen, men også i det daglige med kontakt til lokale politikere.

Ansvaret ligge rogså hos skoleledelsen, som har fået en helt anden kasket på efter skolereformen. Skoleledelsen skal passe på ikke bare at blive politikernes skødehund, men også huske at værne om det gode, som deres personale allerede kan.

PS: Jeg ELSKER mit arbejde. I tyve år er jeg mødt op på Engskolevej 1, fordi jeg mødes at de skønneste unger og de bedste kollegaer. Kun EN gang i de sidste tyve år, har jeg seriøst overvejet at skifte job. Det var da skolereformen trådte i kraft. Da syntes jeg, at man gjorde vold på den folkeskole, som jeg holder af. Og jeg følte at jeg blev degraderet fra at have et kald til at blive almindelig lønarbejder. Min autonomi ble taget fra mig, og der var ikke længere højt til loftet. heldigvis blev jeg hængende, og fandt min plads og min autonomi i den nye skoleverden.

Skriv endelig, hvis I vil vide mere… 😉

God weekend!

Tine


  • 0

5 hurtige om skoletræthed

Category : Uncategorized


Billedresultat for de gule veste

Jeg er absolut enig at vi skal handle, og få løst miljø problemet, men det skal ikke koste for meget. Ikke kun penge fra staten, men den enkelte borger. Fik at vide vi skulle perspektivere, så vi tager et smut til Frankrig.

Jeg er absolut enig at vi skal handle, og få løst miljø problemet, men det skal ikke koste for meget. Ikke kun penge fra staten, men den enkelte borger. Fik at vide vi skulle perspektivere, så vi tager et smut til Frankrig.

Som i nok har hørt, er Macron ikke den mest populære mand i Frankrig, på grund af hans aggressive gang til miljøproblem.

De utilfredse bilister er især fortørnede over, at Macron fra næste år har varslet en klimaskat på diesel. Diesel er nemlig det brændstof, som de fleste biler i Frankrig kører på.

– Jeg misbruger ikke min bil. Når jeg kan gå, så går jeg. Men det er helt nødvendigt at have en bil her, siger en mand fra Arièges i det sydvestlige Frankrig.

Prisen på diesel er steget med 23 procent over de seneste 12 måneder til et gennemsnit på 1,32 euro per liter (9,85 kroner).

Præsident Macron vil pålægge en yderligere stigning på 6,5 cent per liter diesel ( cirka 43 øre) fra 1. januar 2019.

Denne afgift rammer folk, som har brug for bilen. Den fjerner nærmest folks chance for et job, da mange i Frankrig pendler. De mange kritikere siger også, at Macrons regering ikke kun rammer folk på pengepungen, men også mangler en klar vision for, hvordan man omstiller Frankrig til grønnere energiformer.


  • 0

Problemformulering

Category : Uncategorized

H

Problemstilling

Hvordan undgår vi at tabe elever i skolesystemet som samfund

Problemformulering

Rigtig mange børn bliver skoletrætte for tidligt. Vores problem er at de bliver tabt i systemet, eller i klasselokalet. Vi risikere at skabe et samfund, hvor flere og flere elever aldrig bliver færdig med en uddannelse. Det er et kæmpe problem for det danske samfund.

Hvordan undgår vi at tabe elever i skolesystemet som samfund?  • 0

Interview med Lærer 2

Category : Uncategorized

De voksne går rundt og har nok at bekymre sig om, og selvom vi ønsker det, kan de voksne ikke fikse alt.

Hvis ikke de gør noget hvem skal så. Det skal vi, de voksne har skubbet problemet ned på os børn, med vores unge og friske hjerner.

Om 20-30 år er det vores generation der styrer Danmark og verden.

Men om 20-30 år er problemet ikke aktuelt mere, for på det tidspunkt er vi gået over stregen, og der vil ikke være håb tilbage. Det er derfor vores ansvar at fikse problemet mens vi kan.

Det er derfor vi har valgt at arbejde med mål nummer 11, bæredygtighed i byer.


  • 0

Fifa 17

Category : Uncategorized

download (2)

Fifa 17 er det ny spil i Fifa serien

Igen er endnu et Fifa kommet ud, og denne gang er det Fifa 17. Kravene har været store, men de lever også godt op til dem. Der er den nye feature Rejsen også kaldt ”The Journey” og som vi alle håbede på, er der kommet nye kort i ultimate team.
Rejsen

I Fifa 17 er det nyeste REJSEN, hvor man spiller som det unge talent Alex Hunter. Man spiller sig op og ender med at blive professionel og spille for det engelske landshold. Man vælger selv i starten hvilket hold man vil spille for. Man starter som barn i en pokal finale. Som ung kommer du til prøvetræning.

Herfra vælger du en klub og starter din karriere som ung fodboldspiller. Det er en meget sjovt at prøve udviklingen som barn til professionel fodboldspiller.

Karriere

Hvis der er en ting som EA har forbedret er det karriere. I år for du den fulde oplevelse som træner i en storklub. Der er økonomiske krav, krav til hvordan du klarer dig i udlandet og så videre. Kravene er større eller mindre alt efter hvor storklubben er.

I år er der 11 detaljerede træner avatars du kan vælge i mellem. For med Frostbite i samarbejde bliver trænerne vækket til live på sidelinjen. Du kan også i karriere tjene penge på trøjesalg og du kan styre det økonomiske i en klub.

Der vil også blive målt på ungdomsudviklingen i klubben. Hvis du ikke lever op til klubbens forventninger er chancen for fyring større.

Tips og tricks
Et godt skill: Fake shot
Hvad gør: Fake shot? Du lader som om du spiller den.
Hvordan laver man fake shot?
Sådan: Cirkel og bagefter Kryds

Bedste Fifa Ultimate Team spiller: Huge Gorrila

Vidste Du at: August Rosenmeier vandt Verdens Mester skabet i Fifa i 2014.


  • 0

Subnautica

Category : Anmeldelser , Spil

header

Uhygge er der meget af når det gælder spillet Subnautica. I 2014 lancerede Unknown Words Entertainment en beta version af Subnautica. Ja det er lang tid siden, men man må sige, det har ikke spildt tiden. Der er kommet virkelige store opdateringer, og i midten af Maj bliver spillet endelig færdig.

Subnautica er godt, men uhyggeligt spil. Spillet starter dramatisk, da man starter med at styrte ned på en øde planet. Inden rumskibet rammer vandet, flygte man i en rumkapsel. Den rumkapsel går ned i gennem atmosfæren i flammer, og man bliver slået ud af en plade metal. Man ender altså på en øde planet hvor der kun er vand, tror vi da.

For at overleve skal man skal skaffe ressourcer og mad. Det er svært i starten, men det skal ikke stoppe dig, fordi du kan vælge mellem Easy, Medium og Hardcore. I Easy skal du kun koncentrere dig om hp og oxygen, i medium skal du gå op i vand, mad, liv og oxygen, i hardcore skal du koncentrere dig om det samme som medium, men når du dør så mister du alle dine ting/items.

Ressourcer: Man skal ikke give op bare fordi man ikke kan finde nogle ressourcer, man skal bare blive ved med at lede. For at få vand, skal man fange en bestemt fisk, udstyr laver man af fisk og af tang, men du skal helst have et stort lager af titanium, kobber, sølv, guld og quarts, de ressourcer skal du bruge til alt. Titanium skal du bruge ret meget i starten, fx til lave knive, batterier eller lad os bare sige man skal bruge det til alt.

Monstre: Monstrene er det der gør subnutica til noget unikt, fx Reaperne. Første gang jeg mødte en fik jeg så stort et chok, at jeg faldt ned ad stolen. En Reaper er et langt hvidt monster, som har et rødt hoved. Reaperen har fire kæmpe kløer, der kan holde din seamoth (den mindste ubåd). Så pas på, du skal kun lægge dig ud med en Reaper hvis du har et exosuit eller bedre. Reaperen lever for det meste tæt på det nedstyrtede rumskib.
Et af de første farlige dyr du møder, er stalker. Det ligger i ordet for den følger efter dig i lang tid, og når man kommer for tæt på bider den og skader.

Subnutica blev oprindeligt udgivet i 2014, men i 2016-2017 er der kommet så mange nye opdateringer, at det føles som et nyt Spil. Grafikken er rigtig god og realistisk. Man kan ikke fuldstændig gennemføre det, for hver gang der kommer en ny opdatering, er der noget nyt at lave. Det er et computerspil, som er sjovt og man kan bruge meget tid på det. Jeg giver det 4,5 stjerner ud af 5, fordi at det er et godt spil men lidt for uhyggeligt.


  • 0

Kerbal Space Program

Category : Anmeldelser , Spil

Kerbal
Kerbal Space Program et fedt spil hvis du kan lide videnskab, rummet, rakketer og at smadre ting. Det går mange gange galt, fordi det er et svært spil, men et meget realistisk spil. Det koster 40 £, men engang kostede det 10 £. Men det var da der ikke var så mange ting, nu er der bare meget, og der bliver ved med at komme meget. Du kan købe det på Steam.

Jeg kan virkelig godt lide spillet, mange gange skal man tænke sig om, for ellers bliver man smadret. I spillet er der mange funktioner, man kan vælge mellem sandbox, science og carrier. Inde i spillet kan man også vælge om man vil bygge et fly, eller en raket. Man kan også have det sjovt, og downloade mods, og mods er der mange af.

Sandbox:
I sandbox har du så mange penge og forsøg du vil, men man kan stadig se hvor meget rakketen koster. Man behøver heller ikke at udvikle noget, da alt er frit.

Science:
Man har så mange penge man vil, men man skal udvikle ting, som bedre motorer og vinger, og i stedet for penge skal man bruge science, hvilket du får af ekspeditioner.
Carrier:
I carrier har du ikke uendelig penge, eller science, du kan bruge snyd, men jeg synes sandbox er det sjovest, for carrier er det sværdreste.


  • 0

Jurradic Park 2 – The Lost World

Category : Anmeldelser

Jurrasic2222.jpg 2
Spænding det er kode ordet til efterfølgeren af Jurassic Park 1. Den skøre professor eller rigmand John Hammond, vil ikke lave en park. Men derimod sende nogle fotografer ud og tage billeder. Han spørger den gamle kaosteoretiker om han vil der ud. Selvfølgelig er svaret nej, men John har et es i ærmet. Kaosteoretikeren’s kone er allerede taget derud!

Filmens genre er en Science Fiction og varer 129 minutter. Den kom den 23 maj i 1997, musikken blev konstrueret af John Williams. Filmen blev instrueret af Steven Spielberg, og manuskriptet blev skrevet af Michael Crichton og David Koepp. De havde et budget på 73.000.000 dollars. Den er tilladt for børn over 11 år og fortsættes i Jurassic Park III. Sproget er engelsk og de medvirkende hedder Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Jeff Goldblum og Richard Attenborough.

Dinosaurene som er med i filmen er de måske kendte dinoer Compsognathus, Gallimimus, Mamenchisaurus, Pachycephalosaurus, Parasaurolophus, Pteranodon, Stegosaurus, Triceratops, Tyrannosaurus og Velociraptor.


  • 0

Jurassic Park I

Category : Film

Jurrasic
I filmen Jurassic Park bliver dinosaurerne til virkelighed. Men alle ved at noget skal gå galt i en film. Så selv om alle “monstrene” er lås godt inde, er der stadig folk som er ude efter penge, som løber løbsk rundt! Så alt bliver slået fra og alt går galt!

Jurassic Park er en urealistisk, men samtidig en realistisk film. Man har gjort så meget ud af filmen, at man næsten tror at det kan lade sig gøre i virkeligheden! Filmens genre er action og eventyr.

Filmen er instrueret af Steven Spielberg og er produceret af Kathleen Kennedy og Gerald R. Molen. Filmen er baseret på Jurassic Park bogen som blev skrevet af Michael Crichton. Jurassic Park blev lavet i 1993 og i 1994 vandt den tre oscars for bedste lyd, visuelle effekter og bedste lyd redigering.

Filmen varer 127 minutter og har en fremragende lyd. Musikken er komponeret af John Williams. Den har en 3 fortsættere The Lost World, Jurassic Park III og Jurassic World. Man har planer om at lave en 5 som skulle udkomme i 2018, men det vides ikke med sikkerhed.


  • 0

YouTube Kanalen: Tue Jacobsen

Category : Anmeldelser , Film , Minecraft

Profil Billede

TueJac.Dk Har Faktisk En YouTube Kanal Og Den Kan Du Følge Her “Tue Jacobsen”. Der Inde Laver Vi Minecraft, Magicka Og Smager Tysk Slik!

Det Ville Være Fantastisk Hvis Du Smed Et Like Eller Et Subscribe. Prøver at lægge en video op hver uge, og nogen gange flere videoer. Vi er 4 personer, Tue, Jeppe, Lucas Og Niclas.

Mest sete videoer Den 21-07 2015: Minecraft med Tue og Jeppe Fly Vs Tog 2, Du kan klikke her for at se den. Vi har også serie med Tysk Slik, og det plejer at smage godt.